PERHATIAN : KHAS KEPADA SUAMI , ISTERI , PASANGAN , IBU , AYAH , SAHABAT , DAN ANDA YANG DAH LAMA BOSAN DENGAN CARA MERAIKAN HARI YANG TERINDAH BERSAMA ORANG YANG TERSAYANG.

Cara Membuat Kejutan Ulang Tahun di Tengah Pandemik

Bagaimana anda boleh membawa kejutan yang selamat dan berkesan di dalam era pandemik COVID-19.

Dieela

9/29/20231 min read

Hai semua rakan pesta! 🎉 Mesti ramai yang tertanya-tanya macam mana nak buat kejutan ulang tahun yang best di tengah-tengah pandemik COVID-19 ni, kan? Jangan risau, kita boleh jadi kreatif dan kelakar walaupun kena duduk rumah je! Nah, kami ada beberapa idea yang boleh jadikan ulang tahun anda memorable!

1. "Video Call Raya!" 📱

Kita tahu, tak semua orang boleh berkumpul fizikal sekarang. Tapi, apa kata buat "video call raya" untuk kejutan? Ajak kawan-kawan dan keluarga sambut bersama dalam talian. Kalau ada yang lupa password, bagi je salam "1234"!

2. "Food Delivery Fiesta!" 🍕

Kena duduk rumah tak semestinya makanan tak boleh sedap. Pesan makanan kegemaran birthday boy atau girl melalui perkhidmatan penghantaran makanan. Sambil makan, boleh buat "food review" ala-ala selebriti makanan!

3. "Karaoke Kreatif!" 🎤

Buat karaoke dalam talian. Nyanyi beramai-ramai dalam video call. Lagu yang liriknya pasal stay at home pasti menjadi kegilaan!

4. "Treasure Hunt Dalam Rumah!" 🗺️

Buatlah permainan penuh detektif! Sembunyikan hadiah dalam rumah dan bagi petunjuk melalui mesej atau panggilan video. Siapa yang jumpa hadiah dulu, dia menang!

5. "Temanya - PPE Chic!" 😷

Kalau semua orang pakai pelitup muka (face mask) sekarang, kenapa tak buat ulang tahun bertemakan PPE Chic? Anda boleh dekor bilik dengan pelitup muka yang comel dan kasut getah berkilat!

6. "Zoom Photoshoot!" 📸

Set up studio mini di rumah dan buat sesi foto ala-ala photoshoot model! Siapa kata tak boleh feeling model dalam rumah sendiri?

7. "Virtual Escape Room!" 🧩

Dalam talian pun ada peluang untuk mencuba "escape room" virtual. Cabar kawan-kawan untuk keluar dari misteri dalam talian. Kalah pun, masih ada makanan sedap menunggu!

Jadi, jangan biarkan pandemik ni memusnahkan semangat ulang tahun anda! Kreativiti kita tak ada sempadan, jadi buatlah kejutan yang unik dan berkesan. Selamat berpesta dalam talian, geng! 🥳🏡